Polityka Prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI

 

Niniejsza Polityka prywatności określa zasady przetwarzania danych Klientów  przysługujące im prawa oraz obowiązki sklepu jako administratora danych

Administratorem danych osobowych jest Sklep Blush -Małgorzata Brodnicka, adres: ul. Renesansowa 3/6, 26-620 Radom, zwana dalej: „Administratorem Danych”.

Dane osobowe gromadzone za pośrednictwem sklepu internetowego sklepblush.pl są przetwarzane zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwane również RODO.

  1. Cel przetwarzania Danych Osobowych

Dane osobowe są przetwarzane w celu realizacji składanych przez Ciebie zamówień.

Podanie przez Ciebie danych jest dobrowolne, jednak są one niezbędne dla realizacji zawartej umowy sprzedaży.

Dane osobowe podane na potrzeby rejestracji i realizacji zamówienia w sklepie internetowym sklepblush.pl będą przetwarzane tak długo, jak długo nie zrezygnujesz z rejestracji Konta.

Dane osobowe mogą być przetwarzane w odniesieniu do sprzedaży towarów lub rozpatrywania reklamacji lub innych roszczeń Twoich wobec Administratora lub odwrotnie, Twoje dane będą przetwarzane przez okres niezbędny do wywiązania się z umowy W celu ustalania, dochodzenia i egzekucji roszczeń  oraz, po tym okresie, wyłącznie, jeżeli jest to wymagane w świetle obowiązującego prawa.

Twoje dane osobowe mogą być również przetwarzane w celu wypełnienia obowiązków prawnych ciążących na Administratorze związanych ze składanymi przez Ciebie zamówieniami.

Dane osobowe, które przetwarzane są przez sklep sklepblush.pl to:  imię i nazwisko, dane teleadresowe, numer IP w celu zrealizowania złożonego zamówienia oraz pliki cookies, które zapisują się na Twoim urządzeniu. 

Stosowanie plików „cookies” ma na celu poprawne działanie Strony Internetowej Sklepu na urządzeniach końcowych Użytkowników, analizowania efektywności portalu, przystosowywania go do potrzeb użytkowników oraz tworzenia statystyk. Każdy Użytkownik może wyłączyć mechanizm „cookies” w przeglądarce internetowej swojego urządzenia końcowego. Usługodawca wskazuje, że wyłączenie „cookies” może jednak spowodować utrudnienia lub uniemożliwić korzystanie ze Strony Internetowej Serwisu.

  1. Powierzanie danych osobowych:
  • Dane osobowe wskazane w zamówieniu mogą zostać udostępnione firmie realizującej przesyłki kurierskie lub Poczcie Polskiej w zależności od tego, jaką forma dostawy wskazana została przez Ciebie podczas składania zamówienia.
  • Ponadto sklepblush.pl korzysta z dostawców, którzy przetwarzają dane osobowe wyłącznie na polecenia Administratora danych osobowych. Należą do nich m.in. dostawcy realizujący: usługi płatności, usługi informatyczne, bankowe, ubezpieczeniowe, prawnicze, księgowe.

 

  1. Uprawnienia osób, których dane dotyczą
  • Prawo dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii,
  • Prawo do sprostowania (poprawiania) swoich danych,
  • Prawo do usunięcia danych,
  • Ograniczenie przetwarzania danych przez określony czas czy w określonym zakresie,
  • Prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych,
  • Prawo do przenoszenia danych do innego administratora. W tym celu należy skontaktować się ze sklepblush.pl przez e-mail podając nazwę i adres podmiotu, któremu sklepblush.pl ma przekazać Twoje dane oraz ich zakres,
  • Prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego Jeżeli uważasz, że przetwarzamy Twoje dane niezgodnie z prawem, możesz złożyć w tej sprawie skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych lub innego właściwego organu nadzorczego,
  • Prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych.
Newsletter
Zapisz się i bądź zawsze pierwsza z najnowszymi Trendami i Kolekcjami!
Twoje dane będą przetwarzane zgodnie z naszą polityką prywatności
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl